Θύμιος Ζαχαρόπουλος

zacharopoulos

Θύμιος Ζαχαρόπουλος

Ο Θύμιος Ζαχαρόπουλος είναι Ακαδημαϊκός Διευθυντής στο Αμερικανικό Κολλέγιο Ελλάδος- Deree. Έχει σπουδάσει σκηνοθεσία και θεωρία της τηλεόρασης. Είναι διδάκτωρ Δημοσιογραφίας του Πανεπιστημίου Southern Illinois (USA).
Υπήρξε πρόεδρος του τμήματος ΜΜΕ του Washburn University (Κάνσας, 1997-2005), καθηγητής Επικοινωνίας και διευθυντής του μεταπτυχιακού τμήματος στο Pittsburg State University (Κάνσας, 1988-1997). To 1994, με υποτροφία Fulbright, διετέλεσε επισκέπτης καθηγητής στο Πάντειο Πανεπιστήμιο.

Οι δημοσιεύσεις του εκτείνονται περαιτέρω στον τομέα των διεθνών επικοινωνιών, για την εκπόνηση των οποίων χρησιμοποιεί τις μεθόδους της ποσοτικής και ποιοτικής ανάλυσης. Η έρευνά του στρέφεται επίσης στα συστήματα συγκριτικής μελέτης των ΜΜΕ, την ειδησεογραφική κάλυψη των γεγονότων ανά το παγκόσμιο, τον αντίκτυπο των ΜΜΕ, τα ζητήματα διαπολιτισμικής επικοινωνίας, καθώς επίσης και τη σχέση που αναπτύσσεται ανάμεσα στα Μέσα και στα παιδιά.

Ο Θύμιος Ζαχαρόπουλος συνέγραψε τα βιβλία Mass Media in Greece (1993) και Σπορ και Μέσα Μαζικής Επικοινωνίας (2008), στο οποίο συμπεριλαμβάνονται τα πορίσματα της έρευνας που διεξήχθη αναφορικά με τους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας το 2004.

About: Thimios Zaharopoulos (https://www.linkedin.com)

The American College of Greece (http://www.acg.edu)