Σοφία Ιορδανίδου

iordanidouΣοφία Ιορδανίδου

Η Σοφία Ιορδανίδου γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη.  Ολοκλήρωσε τις προπτυχιακές και μεταπτυχιακές της σπουδές στο Πανεπιστήμιο Queens College του City University of New York  στην Αγγλική & Ιταλική Φιλολογία και Συγκριτική Λογοτεχνία, ενώ ανακηρύχθηκε διδάκτωρ στο Α.Π.Θ. με θέμα διδακτορικής διατριβής «Ο Πιραντέλλο στην Ελλάδα».

Τα τελευταία τριάντα χρόνια εργάστηκε στον κλάδο της δημοσιογραφίας ως συνεργάτιδα επιστημονικών επιθεωρήσεων, δημοσιογράφος διαπιστευμένη στο Λευκό Οίκο, δημοσιογράφος και εκφωνήτρια στη Φωνή της Αμερικής, ανταποκρίτρια ελληνικών εφημερίδων στην Αμερική, δημοσιογράφος, παρουσιάστρια ειδήσεων και παραγωγός ραδιοφωνικών και τηλεοπτικών εκπομπών στην Ελλάδα.

Τα τελευταία δεκαπέντε χρόνια εργάστηκε παράλληλα στον χώρο της στρατηγικής επικοινωνίας ως υπεύθυνη επικοινωνίας θεσμικών και κοινωνικών φορέων, οργανισμών και επιχειρήσεων, και στο χώρο της διοίκησης και της επιχειρηματικότητας, συστήνοντας και αναλαμβάνοντας τη Διεύθυνση Επικοινωνίας & Γραφείου Τύπου του MEGA CHANNEL, το πρώτο διεθνές τηλεοπτικό πρακτορείο Ειδήσεων & Ενημέρωσης στην Ελλάδα, NETNEWS AGENCY, και την εταιρεία Στρατηγικής Επικοινωνίας NETRESULT.

Σήμερα είναι αναπληρώτρια καθηγήτρια στο Ανοικτό Πανεπιστημίου Κύπρου, στο οποίο κατά το ακαδημαϊκό έτος 2010 – 2011 ολοκλήρωσε τον σχεδιασμό και την υλοποίηση της λειτουργίας του Μεταπτυχιακού Προγράμματος Σπουδών Επικοινωνία και Δημοσιογραφία.

Συνέγραψε και δημοσίευσε δύο βιβλία, δεκάδες επιστημονικές μελέτες και εκατοντάδες άρθρα στον ημερήσιο και περιοδικό τύπο, καθώς και σε επιστημονικά περιοδικά.

Το 2015 ίδρυσε το «Advanced Media Institute, Εφαρμοσμένη Έρευνα στην Επικοινωνία και τη Δημοσιογραφία», ενώ από το 2013 είναι εκδότης του περιοδικού «Δημοσιογραφία», η ελληνική έκδοση του Columbia Journalism Review.