Dan Gillmor

dan gillmor

Dan Gillmor

Ο Dan Gillmor διδάσκει στη Σχολή Δημοσιογραφίας και Μέσων Μαζικής Επικοινωνίας στο τμήμα του Walter Cronkite School of Journalism & Mass Communication στο Πανεπιστήμιο της Αριζόνα, ενώ είναι συγγραφέας του βιβλίου We the Media: Grassroots Journalism by the People, for the People και Mediactive.

Ο άξονας της διδασκαλίας του Gillmor, της γραφής και των ομιλιών του περιστρέφεται γύρω από την εξέλιξη του κλάδου των ΜΜΕ με την ένταξη νέων τεχνολογιών και μεθόδων, ενώ τα ερευνητικά και ακαδημαϊκά του ενδιαφέροντα προεκτείνονται σε ζητήματα ψηφιακού εγγραμματισμού, καθώς και της εισαγωγής του στοιχείου της επιχειρηματικότητας στον κλάδο της δημοσιογραφίας.

Στο πλαίσιο του επερχόμενου project του υπό τον τίτλο Permission Taken, ο Gillmor εξετάζει το επιδεινούμενο φαινόμενο του καταχρηστικού ελέγχου που ασκούν διάφορες εταιρείες και κυβερνήσεις, εκμεταλλευόμενες την επέλαση των σύγχρονων τεχνολογιών στο επίπεδο των καθημερινών επαφών και επικοινωνιών.

Ο Gillmor διατηρεί τη σταθερή στήλη του στο κανάλι Slate’s Future Tense, ενώ κατά καιρούς συνδράμει στην ιστοσελίδα τεχνολογικού περιεχομένου Backchannel.

Αξίζει να αναφερθεί πως ο Gillmor έχει ρόλο ιδρυτικό και συμβουλευτικό σε επιχειρήσεις και μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς που εντάσσονται στο ευρύ μηντιακό φάσμα, διατελώντας μάλιστα μέλος σε διάφορα διοικητικά συμβούλια.

Μπορείτε να μάθετε περισσότερα για τον Dan Gillmor στη σελίδα του:

dangillmor.com/about